JADUAL PUASA SUNAT 2015 PDF

jadual kuliah . Menghayati Keindahan Ramadhan. Rabu. Puasa: Antara *Kuliah akan bermula selepas Solat Sunat Ba’diah Zuhur. Rabu. * Hari Raya Puasa / Aidilfitri 05 Jun , Rabu. Awal Zulhijjah 02 Ogos , Jumaat. * Hari Raya Korban / Aidiladha 11 Ogos , Ahad. Hakcipta © Jabatan Kemajuan Islam Malaysia Kerajaan Malaysia dan JAKIM tidak bertanggungjawab atas kerugian atau kerosakan yang disebabkan.

Author: Bashakar Tegis
Country: Nicaragua
Language: English (Spanish)
Genre: Travel
Published (Last): 13 January 2016
Pages: 40
PDF File Size: 2.68 Mb
ePub File Size: 13.91 Mb
ISBN: 686-7-97714-535-9
Downloads: 72791
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Mazragore

Sampul Raya Paling “Rare”.

Lihat semua komen 6. Untuk komen, sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Latest hot New threads Last replied. Manfaat Puasa Untuk Kesihatan Bulan puasa adalah bulan yang penuh barakah. Selain bulan beribadah, tahukah anda apa manfaat lain dari berpuasa?

Tradisi Memasang Pelita Kian Sepi. Projek Kucing Gelandangan Ramadan.

Kalender puasa | Kalender puasa | Pinterest | Islam, Allah islam and Indonesia

Nutty Almond Kiah Propa. Mood Republik Mengecewakan Pengunjung.

  BC-2800 AUTO HEMATOLOGY ANALYZER PDF

Komen Terbaru Quote ylq Netizen Buktikan Janna Nick Lesbian! Alicia Amin Tayang Lagi.

Credits 0, For the next level needed Credits. Dean BZ Sumber foto: Mungkin ramai yang tidak tahu puasa sebenarnya amat bagus bukan saja kerana tuntutan agama untuk ibadah semata-mata, namun dari segi kesihatan berpuasa memberi banyak manfaat.

Namun doktor juga tidak begitu saja mengesyorkan diet dengan cara puasa seperti ini jika kesihatan anda tidak benar-benar bersedia melakukan puasa. Selain puasaanda juga boleh meningkatkan kesihatan dengan cara melaksanakan puasa selama 5 hari berturut-turut setiap sebulan sekali. Ini bukan hanya jadi cara diet menurunkan berat badan yang berkesan, tetapi sekaligus menjadi cara detoksifikasi tubuh secara semulajadi.

Fiuzz Hafiz – Google+

Diet puasa 5 hari ini pun boleh membantu menurunkan nafsu makan berlebih, orang akan lebih mampu mengawal keinginan makan dan tidak mudah lapar. Seorang saintis bahkan menjelaskan dalam kajian beliau bahawa menjalani puasa boleh memanjangkan umur dan membersihkan sel-sel tubuh yang rosak dan menjana semula sel-sel baru lebih baik daripada tidak puasa. Jadi sekarang jelaskan kenapa puasa diwajibkan selama sebulan dalam setahun? Selain ibadah, ia juga bertujuan untuk menyucikan hati dan penyakit-penyakit yang didalam badan kita.

  DSOFILE OLEDOCUMENTPROPERTIES PDF

Sesungguhnya apa yang diaturkan oleh-Nya adalah yang terbaik untuk kita kerana Dia adalah pencipta yang lebih mengetahui segala-galanya.