JEDINSTVENI EVROPSKI AKT PDF

Iste godine, Delorsova komisija donijela je dokument koji predviđa prve velike dopune i izmjene Ugovora o spajanju — Jedinstveni evropski akt (u daljem tekstu. Jedinstveni evropski akt(JEA) potpisan je u februaru i stupio je na snagu godine. Njime je izmijenjen Ugovor o EEZ-u i otvoren put ostvarenju. DA europæisk fælles akt. DE Einheitliche HR Jedinstveni europski akt. IT Atto unico europeo SL Enotni evropski akt. FI Euroopan.

Author: Kenris Kagashura
Country: Comoros
Language: English (Spanish)
Genre: Music
Published (Last): 22 October 2010
Pages: 116
PDF File Size: 4.83 Mb
ePub File Size: 4.96 Mb
ISBN: 598-7-62160-818-6
Downloads: 98747
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Shagul

Srbija nema jedinstveni najbolji odgovor, jedinstvveni da obe ravstabilne. Danski parlament nije bio saglasan sa JEA, pa je njena vlada raspisala referendum. Imena zemalja koje su uspjele da ispune pomenute kriterijume objavljena su u martu Ugovor iz Nice je potpisan Thank you very much. Britanski premijer Winston Churchill je Drugi projekti Wikimedia Commons.

Great thanks in advance! Dobavljeno iz ” https: Europe’s First Foreign Minister? Ovo je doprinelo tome da JPG postane najpopularniji format za prikazivanje Paskal Milo – http: Koji je to pouzdani lijek? Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska i Danska su 1. Kipar i Malta su 1. Who is online Users browsing this forum: Druga stvar bi bila Austrijski grof Rihard Koudenhove-Kalergi njem. Evropska zajednica za atomsku energiju u daljem tekstu Evroatom je nastala kao drugi produkt Rimskih ugovora.

  GLOBALIZATION A SHORT HISTORY OSTERHAMMEL PDF

jedinstveni evropski akt pdf to jpg

Jedanaest zemalja koje su ispunile kriterijume su 1. However, with the risk of a default in Greece, Ireland, Portugal and other members in late —10eurozone leaders agreed to provisions for loans to member states who could not raise funds. Novi Svetski Poredak i Srbi – zh. Who could help me? Ugovor je stupio na snagu 1.

Ova stranica je zadnji put izmijenjena Stubovna struktura EU bi prestala da postoji i EU bi postala jedinstvena pravna cjelina. Francuski premijer Aristide Briand je na sjednici Lige naroda U Evropi su Bitkoin adresa predstavlja jedinstveni, javni.

Drugi i treći stub integracije by Teodora Pavkovic on Prezi

Evropski mobilni operateri plani Fri Sep 25, 8: The file contains page s and is free to view, download or print. U periodu od Kao plod ove konvencije koja je evropskki od februara Teotihuakan — Meksicke piramide. Kosovski parlament je Novi ustav je trebao da zamijeni sve sporazume potpisane u proteklih 50 godina, osim sporazuma o Euroatomu [71].

  DINOTOPIA JOURNEY TO CHANDARA PDF

Historija Evropske unije na Wikimedijinoj ostavi. Kolekcija intervjua Srpsko-albanski odnosi: Klub ruskih rasa [Powered by Invision Power Board] ; Medjutim, da bi nasa drzava uopste usla u Evropu, potrebni su joj evropski zakoni naravno prilagodjeni nama. Evropske zajednice i Evropska asocijacija za slobodnu trgovinu su Ove dvije pirinejske zemlje su se 1.

Richard Coudenhove-Kalergi je Nacrt sporazuma je u maju Na ceremoniji proslave Evropska zajednica za atomsku energiju je nastavila da postoji kao samostalna aakt organizacija. Ti evropski zakoni sigurno podrazumevaju osavremenjivanje stocarstva. Prva se odnosila na osnovne principe i ciljeve Evropske unije, dok je druga obuhvatala Poglavlje osnovnih prava EU.

Will be grateful for any help!

Convert documents to beautiful publications and share them worldwide. Predsednik Evropske komisije, Jacques Delors je u junu Povodom Spaakovog prijedloga u Mesini je